SZÁLKAI HORGÁSZTÓ, STRAND ÉS KEMPING

 

A falu határában, gyönyörű völgbyen fekszik a több, mint 2 kilóméter hosszú, két részből álló szálkai tó.
Az első tó a horgászás szerelmeseinek tartogathat kellemes időtöltést, a második tó partján pedig strand és kemping található. A víz minősége kiváló, az ide látogatók gyönyörű, nyugodt környezetben élvezhetik a strandolás örömeit.

MAUSZ KÁPOLNA

A Decsről Szálkára vezető út mellett, Görögszó felett magaslaton (kilátással a Sárközre a Dunáig) szabadon álló, egyhajós kápolna, Ny-i homlokzata elé enyhén kilépő toronynyal, a hajónál keskenyebb, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A tornyot támasztó féloromzatok végén pillérre állított váza. A torony tengelyében nyíló kapu szemöldökgerendáján építési évszám és az építtetők neve. A belsőben poroszsüveg födém. 1891-ben építtette a szálkai Michael és Anna Mayer. Nevét a húsvéti Emmausz-járásról kapta. A 20. század végére használaton kívül, romos. Helyreállítva: 1993.

SZERB ORTODOX KOLOSTOR ÉS TEMPLOM, GRÁBÓC

A grábóci szerb ortodox kolostor és templom (szerbül: Manastir Grabovac) a Tolna megyei Völgység egyik „világtól elzárt”, erdővel borított dombok között megbújó kisközségében Grábócon található, ahová 1580-ban érkeztek ortodox szerb szerzetesek a dalmáciai szerb Dragovity kolostorból. A faluban akkoriban már éltek a törökök elől korábban ide vándorolt szerb családok. A kolostor összes épülete 1994 óta ismét a magyarországi szerb ortodox egyház tulajdonában van. A hely több évszázadon át a „magyarországi szerb kultúra Athénje”, a magyarországi szerb ortodox papképzés központja volt.

SÖTÉTVÖLGY

Sötétvölgy kedvelt kirándulóhely, amely Szálkától nagyjából 7km-re fekszik és az oda vezető út kitűnő gyalogtúra az erre vágyóknak. A gyönyörű erdős környezetben horgásztó, pihenő- és tűzrakóhelyek, tanösvény és játszótér várja a túrázókat.